Nápady na halloweenskou výzdobu

Halloween – není jen pro děti! V tomto ročním období můžeme pustit uzdu své fantazii a naplnit své děsuplné představy. V tomto období se jak malí tak velcí převlékají do nejrůznějších kostýmů a užívají si tohoto dne na plno. Děti sbírají sladkosti a dospělí pustí uzdu na některé z halloweenských oslav.

Halloween stejně jako další svátky jsou zejména v Americe a Kanadě velkou událostí a lidé se nebojí za něj utratit velké peníze. A letos to bude větší než kdy dřív. Předpokládá se, že američtí spotřebitelé letos utratí přes 9 miliard dolarů. Výdaje na halloweenskou výzdobu v Kanadě dosáhly historického maxima. Odhaduje se, že Kanaďané letos na Halloween utratí přes jednu miliardu dolarů, včetně dekorací, kostýmů a samozřejmě cukrovinek a pamlsků. Halloween je v Kanadě nyní druhým nejoblíbenějším svátkem po Vánocích.

halloween pumpkin

Když přemýšlíte o nápadech na halloweenskou výzdobu, měli byste zvážit několik věcí. Kde chcete zdobit? Venku nebo uvnitř domu – nebo dokonce obojí? Vždy je dobré mít také stanovený rozpočet na realizaci výzdoby pro Halloween. Jak tedy bude vypadat váš finanční plán na Halloween? Je dobré si určit, co budu kupovat, jestli si některé dekoraci budu vyrábět, nebo jen upgraduju dekorace z let minulých. To vše usnadní následnou realizaci a ulehčí to i vaší peněžence.

Venkovní Halloween dekorace

Pokud se rozhodneme dekorovat náš dům i z venku, tak musíme myslet na to, že první dojem je klíčový. Zásadní je téma, kterým váš dům budete prezentovat. Bude to, strašidelný dům, hřbitov, zombie nemocnice, opuštěný sklad, katova platforma, věž teroru, mimozemská vesmírná loď – fantazii se meze nekladou!

Začít s přípravou na Halloween můžete již se startem podzimu. Začněte plánovat, rozmisťovat usušenou trávu, velké a malé dýně. Čím blíž bude Halloween tím víc dekorace, a detailů přidávejte. Zapněte strašidelné osvětlení, vybírejte z odstínů černé, zelené a fialové. Sem tam pověste kostlivce nebo postavte náhrobek. Celý vzhled můžete doladit strašidelnou vránou, krkavcem nebo sovou.

Halloweenská dekorace předních dveří

Nesmíme zapomenout ani na dekoraci předních dveří. Téma zahrady by mělo ladit s tématem vchodových dveří. A věřte, že dekorace dveří může být velká zábava. Nezapomeňte, že přední dveře jsou bránou do děsuplného světa za nimi.

Dveře mohou být dekorována jako velké víko rakve nebo kamenný portál do jiného světa. Pomocí miniaturních světel napájených bateriemi můžete přidat různé světelné efekty na různé části dveří a dokonce můžete přidat zvukové efekty. Nebojte se ani halloweenských věnců, ty jsou velmi oblíbené a dotvoří celkový vzhled.

victorian house

Vnitřní halloweenské dekorace

Jakmile projdete prahem do svého strašidelného světa, vaše fantazie se může naplno rozběhnout.

Vaše dekorace Halloween domu by měla odrážet vnější téma. Pokud pořádáte večírek pouze pro dospělé, můžete zvýšit faktor krvavosti a strašidelnosti. Pokud se však soustředí na děti nebo pokud budou děti přítomny, zvažte, jakým způsobem vnitřní dekoraci vyberete, aby byla vhodná a spíše přátelská k dětem.

Plechovka černé barvy ve spreji může být skutečným přínosem při zdobení předmětů uvnitř. Staré předměty v domácnosti můžete recyklovat tak, že je přemalujete, aby odpovídaly vašemu tématu. Pomocí čirých, roztrhaných tkanin a vlny vylepšete prostírání stolu a vytvořte zábavné kulisy.