Dovolená v zahraničí nebo v ČR? Co je lepší?

Dovolená

Dovolená je pro většinu odpočinek od pracovních povinností, každodenních zvyklostí, oddych od shonu a užitý čas spolu s přáteli, rodinou či o samotě. Dovolená se může konat kdekoliv, vezmete si dovolenou v práci, což je čas, který máte ze zákona zaplacený, jenom do práce vlastně chodit vůbec nemusíte. Ve smlouvě či v zákoníku práce se dozvíte na jak dlouhou dovolenou máte nárok. Většinou si zaměstnanci plánují už mnoho měsíců dopředu, vyberou si přesnou destinaci, čas odletu a počet dní, které chtějí na jejich vybraném místě strávit. Když už máte volno v práci, zarezervované letenky a hotel, stačí se jenom těšit. Kdo by se přeci jenom netěšil na dny plné odpočinku podle jejich představ.

dovolená u moře

Dovolená po České republice

Není nikde dané, že dovolená se odehrává jenom v zahraničí. Dovolenou si můžete užít i doma, či někde v okolí, či po celé České republice. Naše krajina je krásná, proto zejména v letních obdobích nabízí nekonečnou škálu zážitků v podobě navštívení měst, cyklovýletech, výletech po památkách, nebo zajímavé místa, které budou bavit i Vaše malé ratolesti. Určitě jim uděláte radost návštěvou zoo, zábavního parku nebo třeba Dinoparkem. Větší děti s Vámi už moc nechtějí jezdit, vezměte s sebou třeba své přátelé, které mají stejně staré děti, ať se ty Vaše na dovolené neunudí. Neříkejte, že nemůžete jet na dovolenou, spousta zájezdů, nebo hezkých míst, jde navštívit za minimum finančních prostředků, proto tento čas pořádně využijte.

dovolená s přáteli

Dovolená v zahraničí

Můžete navštívit okolní státy, či úplně vzdálené země. Konečně jste se rozhodli, že tento rok pojedete na dovolenou, kde uvidíte zajímavosti jiného než českého státu, potkáte třeba noví lidi, nebo se jenom budete válet u moře a popíjet koktejly, nebo lyžovat na horách a pít horké kakao. Pro každého slovo dovolená znamená něco jiného, ale většina si představí, když jim řekne kolega v práci, že jede na dovolenou do Španělska, že bude celý den prozkoumávat město, nebo vylehávat na pláži. Nemusí tomu tak být, i přesto, že ve Španělsku bude, víceméně bude trávit nejvíce času na hotelu, protože on nemá rád to a to. Dovolená v zahraniční většinou vyjde na více peněz, ale není tomu tak vždy. Stačí sehnat levné letenky nebo levné ubytování, či jet autem např. do Chorvatska s plným kufrem jídla. Není to prostě o penězích, ale o destinaci, kterou chcete navštívit.

Dovolená je krásná, jak v zimě, tak v létě, či kdykoliv jindy, hlavní je s kým a kde ji prožijete.