Život a alkohol

Je mi jasné, že každý člověk má svůj životní styl a někteří lidé ho ani nechtějí měnit. Ovšem ale někdy je problém, pokud člověk žije třeba nějaký špatný životní styl, kterým škodí nejenom sobě, ale i zbytku rodiny. A to mám například to, když třeba člověk pije v nadměrném množství alkohol. Je jasné, že alkoholismus je opravdu špatný životní styl, který by neměl praktikovat opravdu žádný člověk na světě. Alkohol prostě nejenom že ničí vzhled, že člověk vypadá třeba potom o patnáct starší, než ve skutečnosti je. Ale nejhorší na tom je to, že mu to ničí zdraví.

S alkoholem opatrně.

A potom taky samozřejmě zbytečně vznikají různé hádky, kdy se potom může rozhádat taky celá rodina, co že je potom velká škoda. Rodina by měla držet vždy při sobě. A alkohol člověka dokáže dost zničit. A to hlavně ledviny a játra. Ale nejenom tohle, ale úplně všechny orgány, a to včetně krve. Myslím si, že pokud to člověk bude dlouho mít takový životní styl, že bude velice často holdovat alkoholu, tak samozřejmě to bude mít neblahý vliv nejenom na fyzickou stránku těla, ale také na nějakou psychickou. Protože pokud člověk ve velkém a často pije alkohol, tak se taky potom může stát bláznem.

Pozor na alkohol

Anebo se mu může rozvinout různá nemoc jako třeba například cukrovka. Cukrovka je taky z alkoholu. A věřte mi nebo ne, na cukrovka neznamená jenom, že je z cukru. Může to být i z alkoholu. Takže si myslím, že kdyby člověk žil alkoholický životní styl, tak by bylo nejlepší, kdyby se šel léčit. Jenomže alkoholici se neradi léčí z alkoholismu, protože si myslí, že alkoholici právě nejsou. To je to nejtěžší, co alkoholikovi musíte vysvětlit. A to je pravda, že je alkoholik se musí jistě léčit. S alkoholem se musí opatrně, aby na něm nevznikala vůbec žádná závislost. A znám opravdu dost lidí, kteří jsou bohužel na alkoholu dost závislí, což je škoda.