Jak ušetřit na svatbě? Nebojte se věcí z druhé ruky

V dnešní době bohužel letí částky za vše raketovým tempem nahoru. A to včetně věcí, které budete potřebovat pro svou svatbu. Třeba takový pronájem místa na svatbu se vám může pěkně prodražit vzhledem k tomu, jak rostou ceny energií. Z tohoto důvodu se zdražují i věci jako je třeba catering, protože příprava jídla kvůli zdražení plynu je opravdu drahou záležitostí.

Není tedy divu, že hodně nevěst hledá jakýkoliv způsob, jak by mohly na svatbě ušetřit. Svatba vás může vyjít o hodně levněji, pokud se do jejich příprav pustíte s vervou a využijete i různé alternativní možnosti k pořízení věcí na svatbu. Bude vás to asi stát více času ale v konečném výsledku můžete ušetřit opravdu velmi slušnou částku.

svatba

Nesmíte se bát věcí, které nejsou úplně nové. U některých věcí samozřejmě nejde, abyste je kupovali opotřebované. Ale hodně věcí můžete pořídit zánovní a mít je za podstatně levnější peníze.

Příkladem mohou být svatební šaty. Spousta nevěst si šaty zakoupí a poté je již z různých důvodů nechce. Přijde jim zbytečné, aby jim zabírali místo ve skříni, nebo třeba jejich manželství nedopadne nejlépe. A tak se jich chtějí zbavit. Poté je většinou nabízejí na internetu za zlomek původní ceny. To pro vás může být skvělý způsob, jak ušetřit. Pokud se vám příčí mít na sobě svatební šaty, které již někdo na svatbě měl, sledujte alespoň různé výprodeje, třeba výprodej svatebních šatů Praha.

Stejně je to tak i s botami, kabelkou, nebo šperky. Pokud opravdu potřebujete ulevit svému napnutému rozpočtu, podívejte se na internetové bazárky, zda tyto věci někdo neprodává. Samozřejmě dle vaší velikosti i vkusu. Navštívit můžete i second handy, kde můžete sehnat ještě nové věci s visačkou a často tam jdou nalézt i skvosty vhodné na svatbu.

boty

Ušetřit můžete také na výzdobě. Nakupujte ji postupně a s dostatečným předstihem, aby poté nezatížila váš rozpočet najednou. Můžete k tomu využít různé slevové akce, poptat se v rodině, zda někdo nemá nějaké součásti výzdoby, co už nepotřebuje, nebo využít asijské e-shopy, které nabízí toto zboží skutečně za hubičku. Místo, abyste si nechali vyzdobit místo konání svatební agenturou, zapojte raději svědky a družičky a vyzdobte si místo sami. Ušetříte, a ještě si u toho užijete spoustu legrace.